Tandlægeskræk

Tandlægeskræk

Vi hjælper dig, hvis du er bange

Ofte kræver det blot lidt ekstra tid, første gang vi ses. Derfor vil vi gerne starte med at lære dig at kende og lave et grundigt eftersyn. Først ved næste tid starter vi en behandling, hvis det viser sig nødvendigt. Tandlægeskræk er en almindelig betegnelse for det at være nervøs eller bange for at gå til tandlæge.

Men tandlægeskræk er faktisk et dårligt navn, for det er ikke tandlægen, man er bange for, men undersøgelsen, instrumenterne eller behandlingen. Er angsten så stor og omfattende, at man udebliver fra de regelmæssige tandlægebesøg eller slet ikke går til tandlæge, kaldes lidelsen odontofobi.

Angst for tandbehandling kan behandles

Behandling og forebyggelse af angst for tandbehandling bygger på et fortroligt samspil mellem patient og tandlæge. Så forudsætningerne for at kunne hjælpe dig med din angst for tandbehandling er, at du ønsker at modtage hjælp, og at din tandlæge er i stand til at give dig denne hjælp.

Du og din tandlæge bør have de samme grundlæggende indstillinger til at løse problemet. Det er udgangspunktet for de følgende ti gode råd til dig som patient.

Det er vigtigt for os, at vores patienter både ved og forstår, at det ikke er pinligt at været nervøs, og at man trygt kan fortælle os det.

Desuden sikrer vi os, at vi bruger optimal smertelindring og bedøvelsen til alle behandlinger.

Vi glæder os til at hjælpe dig

Vi sætter tillid højt, og dette indebærer bl.a., at vores patienter kan fortælle os, hvis de er anspændte eller bange i forbindelse med deres tandlægebesøg.

Heldigvis kan vi oftest ved godt samarbejde med patienten afhjælpe tandlægeskræk. Derfor har vi hos Tandlægerne Nuuks Plads flere patienter med tandlægestræk, som nu er glade for at komme til tandeftersyn- og behandlinger hos os

Hvis du leder efter en tandlæge på Frederiksberg eller Nørrebro med forståelse for tandlægeskræk, kan du trygt komme til Tandlægerne Nuuks Plads

Der findes mange behandlinger, der kræver operationer, men mange af dem er sjældne og dermed ikke nogle, som særlig mange mennesker kommer til at opleve.