Huller i tænderne og hvad nu?

Huller i tænderne skal behandles og bagefter skal hullet fyldes. Revner og huller i tænderne behandles primært med plastfyldninger, da plast er et stærkt materiale, der giver et naturligt og smukt resultat.

Materiale

Brug af sølvamalgam blev forbudt i Danmark i 2009 og hos Tandlægerne Nuuk Plads bruger vi udelukkende plast til behandling af nye og gamle huller.

Plast har er række fordele, der gør det overlegent i forhold til de gamle metalfyldninger. Plast binder nemligt til tænderne, og derfor kan man nøjes med at fjerne så lidt sund substans som muligt for at få fyldningen til at sidde fast.

Desuden er plast nem at udforme efter funktion og farven på tænderne. En plastfyldning har dermed den fordel, at den ligner den naturlige tand.

Først og fremmest har plast en stærk binding til tanden, hvilket giver fyldning og tand en meget høj styrke, som er god at tygge med.

Plast som fyldningsmateriale er altså så stærkt og æstetisk anvendeligt, at man med fordel udelukkende kan anvende plast til alle former for fyldninger.