Tandimplantat

Hvornår bruger man Implantater?

Vi er efterhånden blevet rigtig gode til at pleje vores tænder dagligt og sørge for at holde både mund og tænder sunde. Vi oplever i klinikken, at langt de fleste af vores patienter prioriterer deres tænders sundhed i højt og gør deres bedste.

På trods af de gode intentioner og indsatser vil nogle mennesker komme ud for, at de mister en eller flere tænder i løbet af deres liv. Det kan skyldes mange forskellige årsager, at nogle patienter mangler tænder; nogle har været ude for en ulykke og fået slået en tand ud, mens andre kæmper med tandkødssygdommen parodontose, der har resulteret i, at en eller flere tænder er faldet ud.

Manglende tænder

I dag er det heldigvis ikke nødvendigt at undvære manglende tænder resten af sit liv. Med tandimplantater er det blevet muligt at indsætte en ny tandkrone, der har samme naturlige udseende og stærke bid, som man kender det fra sine andre tænder.

Hvad er en implantat?

Et implantat består af en skrue, der er lavet af titanium og en tandkrone. Skruen indsættes i kæben og har funktion som en kunstig rod, der sikrer, at implantatet bliver stærkt og holdbart. På skruen sættes et forbindelsesled, hvor man placerer tandkronen, der passer til vores enkelte patients naturlige tandbue.

Med et tandimplantat kan vi give vores patienter en tand, der kan præcis det, som de naturlige tænder kan, og som bliver en permanent del af hele tandsættet.

En implantatbehandling tager tid. For at skruen bliver stærk, er det nødvendigt, at den får lov til at blive en del af kæben, og det kræver, at implantatet skal hvile i kæben mellem 3 og 6 måneder inden vi påsætter tandkronen. Men er man villig til at vente på dette, kan vi også garantere et resultat, der er æstetisk flot med holdbar funktionalitet.

Hvordan foregår behandlingen?

Inden vi påbegynder vores behandlinger, foretager vi altid en grundig undersøgelse af alle vores patienter. Kun på den måde kan vi sikre, at vi tilbyder den rette behandling til hver enkelt patient, der passer til deres behov og vil give det bedste resultat.

Det er vigtigt for os, at vores faglighed skinner igennem i alt, hvad vi foretager os i klinikken. Derfor vægter vi kommunikationen med vores patienter højt, så vi er sikker på, at patienten ved præcis, hvad en behandling med implantater er, og hvad der kommer til at ske under hele forløbet.

Vores erfaring har vist os, at ved en inddragelse af vores patienter, får de det bedste behandlingsforløb.